CLĂDIM VIITORUL PRIN TRADIȚII

Printre tradițiile maramureșene există o taină a lemnului pe care noi am încercat să o deslușim în peste 30 de ani de activitate, cu meșteri iscusiți și dedicați.

Așa am reușit să salvăm de la pieire peste 50 de biserici din lemn- monumente istorice din care 4 sunt monumente UNESCO.

Pe parcursul acestor ani, am continuat să restaurăm multe alte monumente istorice și lucrări precum cele din muzeele în aer liber; De asemenea am executat lucrări de restaurare la mănăstiri (Mănăstirea Turnu Prahova) și conace (Casă cu Blasoane – Chijdu Buzău).

În vederea păstrării arhitecturii bisericilor din lemn maramureșene, împreună cu echipele de meșteri am construit biserici noi în toată țară ( Desesti, Breb, Hoteni – Jud. Maramureș, Slatina Jud. Olt).

De asemenea fiind printre primele firme din țară care au înțeles că metodele și tehnicile tradiționale de lucru trebuie păstrate, am efectuat bârne de diferite dimensiuni cioplite manual (cu barda) pentru restaurare monumente istorice în Franța, precum și diferite sculpture , activitate ce o desfășurăm și în prezent.

Dispunând de utilaje performanțe, am executat și executăm tâmplărie din lemn, scări interioare și exterioare, uși masive din lemn de diferite esențe, geamuri, porți și cruci monumentale, garduri, candelabre, mobilier tradițional, porți și cruci monumentale, elemente lamelare stratificate precum și diferite tablouri din lemn.

SC TAINA LEMNULUI SRL este membră a Uniunii Naționale a Restauratorilor de Monumente Istorice, fiind apreciată pentru activitatea ei complexă cu numeroase premii și diplome.

Contact